Jasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Matka zverejnila fotku svojej dcérky s pírsingom v líci. Jej zámer prekvapil
Zdielať na

Matka zverejnila fotku svojej dcérky s pírsingom v líci. Jej zámer prekvapil

Archívna reportáž

FOSTORIA / Enedina Vance z amerického štátu Ohio zverejnila na sociálnej sieti fotku svojej 6-mesačnej dcérky s trblietavým pírsingom v líci. Okomentovala to tak, že je to jej dieťa a do 18 rokov si s ním môže robiť čo chce. Strhla sa nečakaná vlna búrlivých reakcií.

Fotografiu a status matky zdieľalo už vyše 12.000 ľudí. Reakcie sú zväčša negatívne, zrejme za to môže aj jej komentár. Enedina píše: "Vyzerá rozkošne, však?! Ja viem, že to bude milovať!! Keď bude staršia, poďakuje mi, haha. Ak sa rozhodne, že sa jej to nepáči, proste si to môže vybrať, o nič nejde. Ja som rodič, ona je moje dieťa, budem si robiť čo chcem!! Nie je to zneužívanie! Ak by bolo, bolo by to nelegálne, ale nie je. Ľudia prepichujú kadečo svojim deťom každý deň, nie je tu žiadny rozdiel. Moje dieťa, moja voľba!! Voľba rodičov, práva rodičov! Nesúďte moje rodičovstvo, každý z nás vychováva dieťa inak, nič vás do toho aj tak nie je!!"

Reakcie na seba nenechali dlho čakať. Z celého sveta na matku šiestich detí začala valiť nenávisť. Vyhrážali sa jej odobratím detí, aj zbavením amerického občianstva, neváhali použiť najtvrdšie vyhrážky a vulgarizmy. "Vedela som, že sa ľudia nahnevajú. Ale nečakala som, že to bude v celosvetovej mierke," vyjadrila sa Enedina pre portál ibtime.co.uk.

Všetko mohlo byť inak, ak by si ľudia všimli aj hashtagy pod jej príspevkom. Napríklad #ľudsképráva alebo #sarkazmus. Enedina je totiž aktivistkou v boji proti zásahom do tela detí, predovšetkým proti detskej obriezke, ktorú v USA absolvuje väčšina chlapcov bez ohľadu na vieru ich rodičov. "Som Američanka, ale Američania sú ignoranti. Ani netušia, ako vyzerá neobrezaný penis. Vôbec nechápu, čo to odstraňujú," hovorí nahnevaná Enedina.  

Fotografia Enedinej dcéry bola, samozrejme, fotomontážou. Počítačom jej na líce trblietavú bodku jednoducho prirobila. Chcela dať najavo, ako neakceptovaný môže byť jeden zásah do detského tela, pričom iný je všeobecne prijímaný.

Pozrite si inkriminovaný status:

Pozrite si archívnu reportáž o žene s najväčším počtom pírsingov.

Súvisiace články