Jasno
13°
Bratislava
Slavomíra
10.10.2024
Ukradli najdrahšiu vodku na svete. Jej hodnota presahuje milión eur
Zdielať na

Ukradli najdrahšiu vodku na svete. Jej hodnota presahuje milión eur

KODAŇ / Kodaňská polícia vyšetruje krádež najdrahšej fľaše vodky, ktorej cena sa odhaduje na osem miliónov dánskych korún, čiže viac ako milión eur. Pri výrobe fľaše použili asi tri kilogramy zlata a rovnaké množstvo striebra, uzáver je osadený diamantami, uviedla dánska regionálna televízia TV2 Lorry.

Cenný artefakt ukradli zo zbierky v bare Café 33, ktorý sa nachádza v populárnej kodaňskej štvrti Vesterbro, uviedol majiteľ podniku Brian Ingberg. Dodal, že fľaša vodky značky Russo-Baltique je na svete jediná svojho druhu.

Ingberg povedal, že drahý exponát si do svojej zbierky požičal z Ruska, od spoločnosti Dartz Company, ktorá podľa neho vyrába najdrahšie autá na svete a vodku. Vystavený unikát nebol poistený. Spravodajský server The Local upresnil, že spoločnosť Dartz Motorz Company je súkromným podnikom, ktorý sídli v Lotyšsku a vyrába výkonné obrnené automobily.

Majiteľ baru krádež nahlásil polícii v utorok. Na zázname z bezpečnostnej kamery, ktorý bol zverejnený na facebooku Ingbergovej zbierky, fľašu kradnú dvaja muži v šiltovkách a majú zahalenú tvár. Mali kľúč alebo jeho kópiu a šli naisto - žiadneho iného exponátu sa ani nedotkli.

Súvisiace články