Ste kulinársky odvážlivec? Už o pár rokov k vám jedlo môže priletieť
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
FALMER / Vedci sa najnovšie pustili do prekračovania hraníc kulinárneho sveta. Nestačí pestrofarebné, grilované či stále živé jedlo na tanieri. Teraz je cieľom vedcov dosiahnuť to, aby jedlo priletelo za zákazníkom. Čítate dobre, aby priletelo.
Na originálnom nápade ako ozvláštniť ochutnávanie nápojov a jedál pracuje tím vedcov na britských univerzitách. Navrhli systém, ktorý umožňuje levitovať drobným vzorkám jedla a pitia. Výskumníci tvrdia, že vďaka nemu dokážu ponúknuť nevídané kulinárske zážitky.
Jedlo a pitie preletelo k zákazníkom priamo z kuchyne bez toho, aby sa čo i len dotklo taniera, či príbora. Nápad je stále len vo vývoji. Vedci pracujú na tom, aby sa mohli pred ľuďmi vznášať väčšie porcie jedla.
Pozrite si archívnu reportáž.