Skoro jasno
Bratislava
Cecília
22.11.2024
Ste kulinársky odvážlivec? Už o pár rokov k vám jedlo môže priletieť
Zdielať na

Ste kulinársky odvážlivec? Už o pár rokov k vám jedlo môže priletieť

FALMER / Vedci sa najnovšie pustili do prekračovania hraníc kulinárneho sveta. Nestačí pestrofarebné, grilované či stále živé jedlo na tanieri. Teraz je cieľom vedcov dosiahnuť to, aby jedlo priletelo za zákazníkom. Čítate dobre, aby priletelo.

Na originálnom nápade ako ozvláštniť ochutnávanie nápojov a jedál pracuje tím vedcov na britských univerzitách. Navrhli systém, ktorý umožňuje levitovať drobným vzorkám jedla a pitia. Výskumníci tvrdia, že vďaka nemu dokážu ponúknuť nevídané kulinárske zážitky. 

Jedlo a pitie preletelo k zákazníkom priamo z kuchyne bez toho, aby sa čo i len dotklo taniera, či príbora. Nápad je stále len vo vývoji. Vedci pracujú na tom, aby sa mohli pred ľuďmi vznášať väčšie porcie jedla.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články