Jasno
15°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Materská dovolenka so psom. Spoločnosti ponúkajú zamestnancom nové benefity
Zdielať na

Materská dovolenka so psom. Spoločnosti ponúkajú zamestnancom nové benefity

MINNEAPOLIS / Niektorí ľudia majú deti a iní si ich neprítomnosť nahrádzajú zvieratkami. Netradičný prístup preto zvolila jedna z amerických firiem, ktorá umožnila svojim zamestnancom zostať týždeň doma v prípade, že si kúpili nového domáceho miláčika.

Marketingová spoločnosť zaviedla nové zmeny počas leta, ktoré sa, ako sa zdá, stanú trvalými. Dovolenka alebo týždeň práce z domu ponúka spoločnosť Nina Hale svojim zamestnancom, ktorí si kúpili nového domáceho miláčika. "Skončili sme s nápadmi, ktoré len držali zamestnancov v kancelárii," uviedla Allison McMenimen, viceprezidentka spoločnosti. 

V posledných dekádach veľké spoločnosti ponúkli svojim zamestnancom rôzne zmeny čo sa týka času stráveného v robote. Či už sa jedná o špeciálne jedlá vo firemných jedálňach, telocvične alebo rôznu doplnkovú starostlivosť. Avšak niektoré z firiem sa rozhodli zájsť ešte ďalej. Talianska spoločnosť dovolila žene si zobrať platené voľno, keď jej ochorel pes. Zamestnanci dátovej spoločnosti v New Yorku majú možnosť si zobrať dva týždne plateného voľna v prípade, že si adoptujú psa. 

Connor McCarthy bol prvým zamestnancom v Nina Hale, ktorý požiadal o prácu z domu pre svojho miláčika. V máji si kúpil šteňa menom Bentley a chcel, aby si na nový domov čo najlepšie zvykol. "Zmena domova môže byť pre zviera stresujúca," vysvetlil novopečený majiteľ vedeniu firmy, ktoré nakoniec jeho žiadosti vyhovelo. Novú politiku ohľadom domácich zvierat ale spoločnosť zaviedla až v júli. "Veľa ľuďom nahrádzajú domáci miláčikovia deti," povedala zástupkyňa firmy McMenimenová, ktorá tiež zvažuje, že si kúpi psa. "Naši zamestnanci sú v rôznych etapách svojich životov," dodala pre nytimes.com s porozumením voči ich žiadosti. 

Pozrite si aj slovenského psíka, ktorý sa stal hitom internetu:

Súvisiace články