Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Napätie sa stupňuje. Vlado Černý, herec ktorý stvárňuje šéfredaktora v seriáli Za sklom porozprával, aká je atmosféra v zákulisí
Zdielať na

Napätie sa stupňuje. Vlado Černý, herec ktorý stvárňuje šéfredaktora v seriáli Za sklom porozprával, aká je atmosféra v zákulisí

BRATISLAVA / V seriáli Za sklom sa stupňuje napätie nielen v spoločnosti, ale aj medzi politikmi a ich sponzormi. Elitní policajti Noro a Max sa ale nevzdávajú a odhodlane bojujú za spravodlivosť. Pomáhajú im pritom aj novinári pod vedením šéfredaktora. V seriáli túto postavu stvárnil Vlado Černý, ktorý prišiel do TV JOJ o všetkom porozprávať.

Na prvý pohľad to vyzerá, že postava nemá meno, že je to len šéfredaktor. "Áno, ale myslím si, že to stačí. Teraz sa ukazuje, že naši novinári riskujú svoje životy, takže to je veľmi ťažké sa označovať menami. Ale nie je to asi zámer," uviedol herec Vlado Černý. Postava má ale reálnu predlohu, ale herec sa so skutočným šéfredaktorom nikdy naozaj nestretol. 

Herec už viackrát spolupracoval s režisérom Petrom Bebiakom v rôznych filmoch. "Keď ma oslovil, tak som si hneď povedal, že je to istá záruka kvality. A potom ma naozaj oslovila samotná téma. Je dôležité to nakrútiť, aby v tom bolo to posolstvo pre tých, ktorí prídu po nás," povedal Vlado Černý. A naozaj aj diváci si mohli všimnúť, že tá fikcia mnohokrát môže vyzerať už ako hraný dokument. "Je to naozaj hrôza. Človek sa dozvedá niečo nové a takýto seriál má v spoločnosti silu, ale aj dokumentárny charakter," dodal herec. 

Seriál Za sklom je skutočne iný najmä v tom, že herec musí zahrať situácie, ktoré sa skutočne stali. "Pre herca je dôležité uveriť v tú autenticitu toho, čo sa deje. Ale je to zvláštny pocit, keď naozaj viete, že je to tak," povedal Vlado Černý. Samotná atmosféra pri nakrúcaní, ale nie je taká čierna ako téma seriálu. Herec ale dodáva, že aj napriek tomu, že sú tam mnohé vtipné chvíle, vo vzduchu je niečo, čo citlivejší človek vníma a povie si, že to nie je až taká zábava. 

Hovorí sa , že seriálová redakcia Za sklom je naozaj redakcia aktuality.sk, nie je to žiadna kulisa, ale bolo to natáčané priamo v redakcii. "Nie, bolo to v budove na asi piatom poschodí, kde bola veľká firma, presklená, čiže to naozaj robilo dojem redakcie," vyvrátil domnienky možno mnohých divákov herec. 

Vlado Černý priznal, že doteraz videl všetky diely a aj napriek tomu, že nie vždy je v tom čase doma, seriál si poctivo nahráva. "Väčšinou totiž musím byť v divadle Astorka, keďže teraz chystáme Gogoľovho Revízora v spolupráci s poľským režisérom. A momentálne máme festival. 15. ročník festivalu Astorka, ktorý je venovaný výročiu Nežnej revolúcie a zaradili sme dve veci od Václava Havla - Dopisy Olze a druhá hra sa volá Audiencia, ktorá je skutočne úžasnou komériou v jedinečnom prevedení," dodal na záver rozhovoru Vlado Černý.

Súvisiace články