Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Na obrazovky mieri veľkolepý seriál. Slovania sú plní dramatických zvratov a udalostí
Zdielať na

Na obrazovky mieri veľkolepý seriál. Slovania sú plní dramatických zvratov a udalostí

SLOVENSKO / Pripravuje sa ďalší veľkolepý seriál, ktorý mieri na televízne obrazovky. Bude to príbeh zo siedmeho storočia, ktorý prinesie pohľad na život a osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov, ktorý bol plný dramatických zvratov a udalostí. Volá sa Slovania. Ako vznikal, o tom v Novinách o 12:00 porozprávala producentka.

Hovorí sa o tom, že Slovania sú najdrahší, najambicióznejší, navýpravnejší projekt za dlhé roky. "Asi áno, na naše pomery sa jedná o pomerne výnimočný projekt. Čo sa týka financií, tak sa to nedá porovnať so zahraničím samozrejme," uviedla producentka Wanda Adamík Hrycová. Seriál naozaj čerpá z historických udalostí a rovnako sa v ňom nachádza aj veľmi veľa rituálov, či už svadobných alebo pohrebných. Rovnako kostýmy a zbrane sú do veľkej miery autentické.  

Väčšina seriálu sa točila na Ukrajine. "Postavili sme si tam dve dediny, hradiská a všetko, čo bolo potrebné. V Ukrajine máme koproducenta a partnera. A samozrejme to tam bolo aj lacnejšie," dodala producentka.

V seriály účinkuje množstvo zvierat a detí, čo je naozaj pre producentov náročné, priznala producentka.

Súvisiace články