Med ako maslo! Nový recept pre alergikov?
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Včelári hovoria, že med by mali jesť aj alergici. Mal by však byť z oblasti, kde ľudia žijú. V ich tele by takto vznikli protilátky. Na Záhorí robia zasa včelári takzvaný krémový med. Vyzerá ako maslo, ale z maslom nemá nič spoločné.
Medová pasta alebo krémový med. Aj to si môžete zohnať u našich včelárov. Má lahodnú chuť a sú v ňom zachované všetky vlastnosti, ktoré med má mať. Podľa niektorých pochádza recept až z Rakúska.
Včelári však tvrdia, že vďaka celoročnej konzumácii medu môžu aj alergici získať imunitu. Podmienkou je, aby bol med z kraja, v ktorom žijú. "Preto, že v mede sa tie peľové zrnká vyskytujú a alergik si tou konzumáciou vytvorí odolnosť. Keď príde nával v prírode, bude jeho telo na to pripravené," hovoria. Na rozdiel od lekárov, ktorí naopak konzumáciu neodporučujú. Ani alergikom, ani deťom do troch rokov.
ISIFA