Oblačno
22°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Google pochoval populárnu aplikáciu. Na záchranu dát máte už len mesiac
Zdielať na

Google pochoval populárnu aplikáciu. Na záchranu dát máte už len mesiac

Zdroj: TV JOJ

EURÓPA / Obľúbená aplikácia Google Podcasts prestala fungovať. Používatelia ešte majú do konca júla šancu preniesť svoje dáta do inej aplikácie, oznámil web The Sun.

Podľa denníka The Sun ukončila známa spoločnosť Google činnosť aplikácie Podcasty Google. ktorú si stiahlo viac ako pol miliardy používateľov a väčšinou mala kladné hodnotenia.

Začiatkom tohto roka prestala aplikácia fungovať v Spojených štátoch, v súčasnosti jej koniec prišiel aj v Európe. Ako alternatíva je v ponuke aplikácia YouTube Music, do ktorej si užívatelia môžu previesť svoje dáta o podcastoch. Ponuka tohto postupu sa teraz automaticky objaví po spustení aplikácie Podcasty Google. Užívatelia si svoje dáta môžu tiež stiahnuť aj do ďalších aplikácií. Čas majú do 29. júla.

Mnohých koniec aplikácie rozčúlil

"Prečo každá hudobná služba zúfalo chce, aby som počúval podcasty v ich aplikácii? Nechcem používať svoju hudobnú aplikáciu pre podcasty, ale chcem ich mať oddelene," cituje jedného použivateľov denník. Spoločnosť však svoj krok obhajuje tým, že prechod na novú platformu mu pomôže ponúknuť nové funkcie zákazníkom, napríklad aj video.

Súvisiace články